Conducerea


rudolf fatyoldr. Fátyol Rudolf

dr.Rudolf Fátyol – solist – violonist concertist / director general

S-a născut în 1957, în Carei, absolvind Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a studiat sub îndrumarea maestrului Ştefan Ruha.
Din anul 2003 deţine titlul de doctor în artă şi interpretare muzicală cu teza „Sonatele şi concertele pentru vioară de W.A. Mozart”.

Este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Muzică a Universitãţii din Debrecen (Ungaria). Palmaresul său include Premiul U.S.I.U. (United States International University) din San Diego (California), Premiul II ex-aequo (premiul I nu s-a acordat) la concursul ,,Abbado” (Italia 1987).

În 2004 primeşte titlul de cetățean de onoare al Municipiului Satu Mare iar în 2011 titlul de cetățean de onoare al Municipiului Carei. Tot în 2011 a fost distins cu Meritul Cultural în Grad de Cavaler.
În cei 30 de ani de activitate artistică (peste 500 de concerte şi recitaluri) Rudolf Fátyol a susţinut concerte în Europa, Israel, China şi Taiwan.


 

Franz LamprechtFranz Lamprecht

  Franz Lamprecht a frecventat cursurile de dirijorat ale Şcolii Superioare „Robert Schumann” din Düsseldorf. Chiar student fiind, i-a fost decernat premiul pentru dirijorat, fiind licenţiat cu distincţie.
În Düsseldorf, Franz Lamprecht conduce propriile sale serii de concerte în sala locală din Tonhalle, precum şi Festivalul de Muzică Schloss Benrath.
Frecventele turnee de concerte şi invitaţii ca dirijor oaspete, l-au purtat în multe locuri incluzând Londra, Bruxelles, Roma, Salzburg, Paris, Israel, Bulgaria, Polonia, România, Ungaria, Republica Cehă, Republica Slovacă, SUA şi Mexico. Din anul 1993 este dirijor oaspete principal al Filarmonicii“Dinu Lipatti ” Satu Mare.
În anul 1999, Franz Lamprecht a ocupat functia de Prim Dirijor şi apoi din 2001 pe aceea de
Director Muzical al Filarmonicii Sătmărene.