Solist concertist


Conf. Univ. dr. Rudolf Fátyol s-a născut în 1957, în Carei, judeţul Satu Mare şi a absolvit Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a fost discipolul maestrului Ştefan Ruha.
Din anul 2003 deţine titlul de Doctor în Artă şi Interpretare muzicală cu teza „Sonatele şi concertele pentru vioară de W.A. Mozart”, avându-l ca îndrumător pe prof. univ. dr. Eduard Terényi.
În prezent este solist concertist al Filarmonicii ,,Dinu Lipatti” din Satu Mare şi Director General al acestei instituţii, precum şi Conferenţiar la Conservatorul de Muzică din Debrecen (Ungaria).
Cu un stil foarte personal, plin de suflet, şi o prezenţă scenică deosebită, s-a impus printre marile nume ale violonisticii din România.
În anul 2004 devine Cetăţean de Onoare al Municipiului Satu Mare.
În anul 2011 i se conferă prin Decret Prezidenţial Meritul Cultural în Grad de Cavaler.
În anul 2011 devine Cetãţean de Onoare al Municipiului Carei.

VLAD RĂCEU s-a născut în data de 27 februarie 1987 în Satu Mare, într-o familie de muzicieni, ambii părinți fiind violoniști. A început studiul viorii la frageda vârstă de șase ani, sub îndrumarea tatălui său, care de pe atunci deținea funcția de concert-maestru al Filarmonicii ,,Dinu Lipatti” din Satu Mare. Încă din perioada studiilor preuniversitare s-a remarcat la concursurile şi olimpiadele naționale, dovada fiind numeroasele premii obţinute. De la debutul scenic ca solist în cadrul concertelor pentru elevi organizate de Filarmonica Satu-Mare, din anul 1995, activitatea sa concertistică include turnee atât în ţară, cât şi în Ungaria, Germania, Elveţia și Olanda. În septembrie 2007 a obţinut locul I la Concursul Internaţional ,,Ştefan Ruha”, iar în luna decembrie a aceluiaşi an, premiul I şi Marele Premiu la Concursul Internaţional ,,Remember Enescu”. Susţine frecvent concerte în calitate de solist, în compania orchestrelor filarmonicilor din Satu Mare, Oradea, Botoşani, Craiova, Cluj-Napoca, Braşov, Târgu Mureş şi Sibiu. A urmat studiile de licență și ciclul de studii masterale ale Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa de vioară a Prof. Univ. Dr. Victoria Nicolae, absolvind în anul 2010 și respectiv 2012 cu nota maximă. În prezent este lector universitar  doctor la catedra de vioară a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” şi violonist în cadrul Filarmonicii „Transilvania”, din ianuarie 2019 este solist concertist al Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare.

DEMÉNY BALÁZS unul din cei mai reprezentativi pianiști ai generației tinere. A obținut numeroase premii: Locul I. la concursurile de pian „Hans von Bülow” și „Carl Filtsch”. Locul II. la concursul „Chopin” de la Budapesta. Locul I la concursul „S. Toduță”. S-a născut în anul 1989 la Cluj-Napoca, a câștigat o bursă „Anda Géza” datorită căreia a fost invitat să concerteze la diferite festivaluri din țară și străinătate ca și: Festivalul de primăvară Budapesta, Festivalul Liszt din Reiding, la Ateneul din București, Expoziția internațională de la Milano, și Concursul Internațional Yokohama. În anul 2011 a înregistrat un CD cu titlul „Liszt Memorial Year”. Ca și solist concertează cu regularitate atât în țară cât și în străinătate cu dirijori ca: Jesus Lopez-Cobos, Ligeti András, Hollerung Gábor, Ken Takaseki, Hámori Máte, Jankó Zsolt, Horváth Gábor, Horváth József, Theo Wolthers, Alfonso Saura, Ion-Ilarion Galați și alții. Din ianuarie 2019 este solist concertist al Filarmonicii „Dinu Lipatti”.